Hoe is het begonnen?

In 2012 is Luka bij ons gekomen. De keuze was snel gemaakt we wilden graag een hond waarmee je actief kan zijn: Hardlopen/fietsen/wandelen zo kwamen we bij een husky uit.

Vlak nadat Luka bij ons kwam ging Kévin een wandeling maken in het bos en daar stonden wel minimaal 20 husky's met daarbij allemaal trainingsattributen.
De zondag erop ging Ingrid mee kijken en hier is onze liefde voor deze bijzondere hobby begonnen..


Veel mensen kiezen een husky alleen voor het uiterlijk maar hou er rekening mee dat ze o.a. veel beweging nodig hebben, niet makkelijk los kunnen lopen en graag jagen... het is dus zeker geen huis-tuin- en keukenhond!!

Sledehondensport

Onze hobby is begonnen met Luka en Migo. Met deze 2 kanjers zijn wij met de step en mountainbike begonnen. In Nederland is helaas weinig sneeuw in de wintermaanden en ben je aangewezen op het trainen met een step, fiets, kar en/of quad.


Voor een step kan je trainen met 1 of 2 honden. Dit hebben wij het eerste jaar dan ook gedaan. Maar wilden graag uitbreiden zodat we gezamenlijk met de kar/quad op pad konden in de bossen en nu hebben we 18 kanjers rondlopen :)
Onze vakantie is niet zoals veel mensen in de zomer, maar juist in de wintermaanden. Dan zoeken wij de sneeuw in Noorwegen en Zweden op zodat we met de slede de bergen in kunnen.